Weerbericht – Na regen komt zonneschijn… en opnieuw regen

Zaterdag wordt wisselvallig met eerst regen in het zuidoosten en nadien ook enkele buien die vanuit het westen over het land trekken. Zondag wordt het droger en zonniger en ook maandag blijft het droog en gaat het kwik naar 24 graden. Nadien wordt het kouder en natter. Zaterdag begint met wat regen die over het zuidoostelijke deel van het land trekt. Later komen er buien die vanuit de kuststreek over het land trekken. De maxima schommelen rond 21 à 22 graden.
In de nacht van zaterdag op zondag wordt het overal droog en zondag start ook zonnig. In de loop van zondag ontwikkelen er zich vooral in het binnenland stapelwolken. Op een plaatselijk spatje na blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik gaat richting 22 of 23 graden.
Maandag wordt wellicht de mooiste dag van de week. Het blijft droog en het wordt het vrij zonnig met hooguit enkele stapelwolken maar veel hoge sluierwolken. De  maxima rond 24 graden in het centrum van het land zijn vrijwel normaal voor de tijd van het jaar. 
Later op de week wordt het kouder en natter.  Het wordt dan ook erg wisselvallig met talrijke buien en zelfs kans op onweer. Dinsdag komt het kwik nog  amper boven de 20 graden uit. Daarna wordt het nog enkele graden frisser. 

bron: Belga