Vakantiefiles in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zwellen aan

Vakantiefiles in Frankrijk

De files op de Europese wegen zwellen aan. Vooral in de Franse Rhônevallei is het lang aanschuiven, met in totaal 90 kilometer file tussen Lyon en Orange. Ook in Duitsland en in Zwitserland aan de St-Gothardtunnel worden de files langer. Dat meldt Touring. Het wordt vandaag opnieuw een bijzonder druk weekend op de Europese wegen, zowel voor vertrekkende als voor terugkerende automobilisten. Voor wie vertrekt, wordt het een zwarte dag voor de regio Rhône-Alpes in Frankrijk en een rode dag voor de rest van Frankrijk en voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje. Voor wie terugkeert, verwacht Touring een rode dag in heel Europa.

Intussen zwellen de files aan, met name in de Franse Rhônevallei, waar er in totaal 90 kilometer file staat tussen Lyon en Orange. Ook op de A9 Orange-Spanje en op de A8 Marseille-Italië is het aanschuiven.

In Duitsland is er erg druk verkeer met verschillende files op de A3 Keulen-Frankfurt-Nurnberg-Passau, op de A9 Nurnberg-Munchen, op de ring rond München en op de A8 tussen München en Salzburg richting zuiden. Daar staat er 15 kilometer file voor de grenspost met Oostenrijk voor Salzburg.

In Zwitserland staat er 7 kilometer file aan de St-Gothardtunel in zuidelijke richting. Het is daar 1u20 aanschuiven. Ook in de omgekeerde richting staat een file van 6 kilometer met een wachttijd van ongeveer 1 uur. In Oostenrijk staan er files aan de Tauerntunnel en aan de Karawankentunnel richting Slovenië.

bron: Belga