Dwars door het Hageland - Wout van Aert moet zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vorig jaar was Niki Terpstra Wout van Aert nog te snel af in Dwars door het Hageland (1.1), zaterdag moest de wereldkampioen veldrijden zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel en flitste ook Taco Van der Hoorn nog voorbij Van Aert.

"Wij hebben veel energie gestoken in de achtervolging op die vroege vlucht met elf", begon Wout van Aert. "Daardoor voelde ik me in de finale minder fris in vergelijking met vorig jaar. Ik zat in de laatste bocht niet slecht gepositioneerd, maar ik miste even het goede traject. Er zat bovendien niet voldoende kracht meer op om te reageren op de versnellingen van Van der Hoorn en Van der Poel."

"Toen ik voelde dat we met de grote groep niet echt aan het naderen waren op de elf vluchters, ben ik zelf maar beginnen versnellen. We kregen immers toch geen steun van de andere ploegen. Net op dat moment werd ik wat gehinderd door een moto in wedstrijd. Dat gebeurde wel meermaals in deze koers, maar daar zal het karakter van deze wedstrijd wel zeker iets mee te maken hebben. Je moet goed anticiperen op het wegdek en dat gebeurde niet altijd door de motards. Let wel, die incidenten hebben geen enkele invloed gehad op het koersverloop. Ik wou in de slotklim nog eens alles op alles zetten en moest nu eenmaal mijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel", besloot Van Aert.

bron: Belga