Werken voor een goed doel: Jawad Samiky van vzw YAR Vlaanderen

Wat doet uw goed doel?
door
marketing
Leestijd 1 min.

YAR Vlaanderen is een coachingprogramma voor jongeren in moeilijkheden tussen 15 en 18 jaar die ondersteuning nodig hebben. Ik heb vroeger als jongere deelgenomen aan het YAR programma, omdat ik mijn weg niet vond in de maatschappij. Tijdens mijn traject kreeg ik 2 coaches, Judy en Idriss. Zij hebben mij ondersteund om mijn doelen te realiseren.

Wat doe je daar?

Toen ik 21 jaar werd, heb ik me als vrijwillige medewerker aangemeld. Ik vond het mooi om zo'n impact op jongeren te hebben alleen al door er te zijn. Jongeren kunnen aanmoedigen om hun doelen te bereiken en ze ondersteuning bieden wanneer ze die het meest nodig hebben. De transformatie die gebeurt tussen de start en het einde van het programma is indrukwekkend en dat is wat mij motiveert.

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?

YAR Vlaanderen start begin augustus met een nieuw coachingprogramma in Antwerpen en daarvoor zijn ze nog op zoek naar vrijwillige medewerkers. Maar ook in Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel zijn er vrijwilligers nodig. Wie interesse heeft raad ik aan om naar één van hun infoavonden te gaan.


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.