WK atletiek – Usain Bolt probleemloos naar halve finales 100 meter

WK atletiek - Usain Bolt probleemloos naar halve finales 100 meter

Spurtbom Usain Bolt heeft zich vrijdag op het WK atletiek probleemloos geplaatst voor de halve finales op de 100 meter. De dertigjarige Jamaicaan, die in Londen aan zijn laatste competitiedagen bezig is, snelde in 10.07 naar winst in zijn reeks. Bolts landgenoot Julian Forte was de enige die onder de tien seconden bleef. Met een nieuw persoonlijk record van 9.99 zette de Jamaicaan de snelste chrono neer in de reeksen.
“Lightning Bolt” mikt zaterdag, wanneer zowel de halve finales als de finale van het koningsnummer op het programma staan, op een twaalfde wereldtitel. Het afgelopen seizoen kon Bolt nog niet overtuigen, maar toch geldt de achtvoudige olympische kampioen als de grote favoriet.
Zijn voornaamste uitdagers namen in elk geval ook de eerste horde. De Amerikaan Justin Gatlin won zijn reeks in 10.05. De Jamaicaan Yohan Blake, die in 2011 profiteerde van een valse start van Bolt om de wereldtitel te veroveren, zette met 10.13 de twaalfde tijd neer. De Amerikaan Christian Coleman, die met 9.82 de beste jaarprestatie achter zijn naam heeft staan, realiseerde 10.01.
Bolt neemt met de Jamaicaanse aflossingsploeg ook deel aan de 4×100 meter.

.

bron: Belga