WK atletiek - Polsstokspringer Arnaud Art hoopt op regen en wind

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondagvoormiddag (11u40 Belgische tijd) komt Arnaud Art in actie in de kwalificaties van het polsstokspringen op het WK atletiek in Londen. Op 27 juli verbeterde de 24-jarige Art het Belgische record met één centimeter tot 5m71, nadat hij een week eerder 5m70 had laten optekenen. "Dit zorgt voor vertrouwen, zeker omdat die hoogtes voldoende zouden moeten zijn voor en plek in de finale." "Met 5m70 is er veel mogelijk, zeker op de kampioenschappen", verklaart Art. "Het moeilijkste is achter de rug. De voorbije twee jaar liep ik die hoogte mis op verschillende manieren. Uiteindelijk is het wel gelukt doordat ik meer ontspannen ben."

Art sluit een plek in de finale niet uit, twee jaar nadat hij op het WK in Peking strandde in de kwalificaties en één jaar na het missen van een olympisch ticket voor Rio de Janeiro. "De finale halen is een groot doel, maar mijn WK kan al goed zijn als ik 5m70 spring in de kwalificaties. Het zou een droom zijn als ik de finale bereik en daarin opnieuw 5m70 spring. Het is een open competitie, iedereen maakt kans."

"Ik heb nog wat meer ervaring nodig om nog relaxter te zijn. Maar ik ben toch behoorlijk ontspannen, want ik ben in vorm. In de kwalificaties zal ik alle hoogtes springen. Ik begin behoorlijk laag, op 5m30. Ik houd ervan om de competitie rustig te beginnen."

Het weer speelt een belangrijke rol in het polsstokspringen, in Londen moeten de atleten vooral rekening houden met regen en wind. Dat schrikt Art echter niet af. "Hoe slechter de weersomstandigheden, hoe meer tevreden ik ben. Dan zakt de kwalificatielimiet (nu ingesteld op 5m75, nvdr.). Op 5m50 en 5m60 kan ik regelmaat in mijn sprongen krijgen."

De finale van het polsstokspringen staat dinsdagavond om 20u35 op het programma.

bron: Belga