Weerbericht – Wind en mogelijk een bui vanmiddag, later droog en opklaringen

Weerbericht - Wind en mogelijk een bui vanmiddag

Deze namiddag staat er vrij veel wind en is er eerst nog kans op een plaatselijk buitje. Later verwacht het KMI droog weer met enkele opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen rond 18 graden in de Ardennen en gaan van 20 tot 23 graden in de andere streken. Vanavond en vannacht is het eerst droog. In de noordwestelijke landshelft zijn er brede opklaringen, elders is het gedeeltelijk bewolkt. Later neemt de bewolking toe vanaf het zuiden en kan er ten zuiden van Samber en Maas wat regen vallen. De minima liggen tussen 12 graden in de Ardense valleien en 16 graden aan zee, bij een matige en later zwakke wind die van westzuidwest naar zuidwest krimpt. Aan zee blijft het matig waaien.

Morgen voormiddag trekt een regenzone over het zuidoosten van het land. Elders is het dan gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt met hier en daar een plaatselijk buitje in het noordwesten van het land. Na de middag wordt het wisselvallig met kans op buien in het westen en het centrum, maar droog weer in het zuidoosten. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden in de Hoge Venen en bedragen 21 of 22 graden in het centrum.

’s Avonds is het nog wisselvallig met kans op een laatste bui. ’s Nachts wordt het vervolgens droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. In de Ardennen is er kans op vorming van nevel of een mistbank. De minima zijn fris en liggen tussen 8 en 13 graden. Zondag begint de dag zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich vooral in het binnenland stapelwolken. Op een plaatselijk spatje na blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en plaatselijk 22 graden in het centrum van het land.

Maandag blijft het meestal droog en wordt het vrij zonnig met hooguit enkele stapelwolken, maar veel hoge sluierwolken. De maxima rond 24 graden in het centrum van het land zijn vrijwel normaal voor de tijd van het jaar. Van dinsdag tot donderdag trekt in de hoogte koude lucht van het noorden van de Britse Eilanden, over onze streken, naar Duitsland. Het wordt erg wisselvallig met talrijke buien en zelfs kans op onweer. Dinsdag komt het kwik nog plaatselijk boven de 20 graden uit. Daarna wordt het nog enkele graden frisser.

Vrijdag kan er nog wat lichte neerslag vallen, maar krijgen we dankzij een hogedrukgebied boven de nabije oceaan een weersverbetering vanaf het zuidwesten. Plaatselijk bereiken we opnieuw 20 graden.

bron: Belga