Nederlandse vastgoedmagnaat op verzoek van Belgisch gerecht opgepakt op Capri

Een Nederlandse vastgoedmagnaat woonachtig in Monaco is op het Italiaanse Capri aan boord van een luxejacht op verzoek van de Belgische justitie gearresteerd. De man, die in Italiaanse media vrijdag met de initialen Z.B.P. wordt aangeduid, is aangehouden tijdens een routinecontrole door de politie in havens en op plezierjachten.
De in 1961 geboren man werd donderdag aan boord van het luxueuze, onder de vlag van de Kaaiman-eilanden varende jacht Unicorn aangetroffen. Hij maakte een tocht met zijn familie. Maar tegen hem loopt sinds juli op verzoek van België een Europees arrestatiebevel wegens omkoping en andere malversaties in de vastgoedsector. Hij is in afwachting van zijn uitlevering aan België overgebracht naar de Poggioreale-gevangenis in Napels, aldus Italiaanse media.
Het zou waarschijnlijk gaan om een Brabantse zakenman op wie de Belgische justitie al jaren jacht maakt, meldde vrijdag de website van het blad Quote, quotenet.nl. De Unicorn zou momenteel in bezit van deze zakenman zijn.

bron: Belga