Geheime dienst uit Trump Tower gezet na dispuut

Geheime dienst uit Trump Tower gezet na dispuut

De leden van de Amerikaanse geheime dienst die in de Trump Tower in New York de veiligheid verzekeren van de First Family, zijn uit het gebouw gezet. Ze hebben onlangs hun commandopost in het gebouw verlaten en zitten nu in een bestelwagen op straat. Dat meldt de Washington Post. Oorzaak is onenigheid over het huurcontract tussen het bedrijf van president Donald Trump, de Trump Organization, en de overheid. De bovenste verdieping van de Trump Tower is een triplex-appartement en de privéresidentie van de Trumps. Sinds zijn eedaflegging is Donald niet meer in de wolkenkrabber geweest maar zijn zoons Eric en Donald Jr werken er regelmatig. De commandopost was een verdieping lager gevestigd in een kantoorruimte.
Twistappel is het huurcontract, zo weet de Post uit goede bron. Onder meer de huurprijs vormt een discussiepunt.

In de commandopost van de Secret Service, het federale agentschap dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van de First Family, zitten onder meer back-upagenten. Volgens een woordvoerster van de Trump Organization hebben beide partijen gezamenlijk beslist om de commandopost ergens anders onder te brengen.
De Trump Tower, gelegen in Midtown Manhattan op de hoek van Fifth Avenue en 56th Street, telt 58 verdiepingen en is meer dan 200 meter hoog.

bron: Belga