Nog geen plannen voor het weekend? Neem hier eens een kijkje

Heb je zin om er dit weekend op uit te trekken, maar weet je nog niet waarnaartoe? Wij serveren enkele tips op een dienblaadje.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Museumnacht Antwerpen

05/08

Foto Museumnacht

Antwerpen – Waar vinden de slapelozen, de nachtraven, de nog-ééntje-en-dan-ben-ik-weg-mensen én de kunstliefhebbers elkaar? Op de Antwerpse Museumnacht natuurlijk! Jaarlijks gooien de Antwerpse musea één avond de deuren open voor een nachtelijk rendez-vous met het publiek. In elk van deze musea is er iets bijzonders te doen. De kunsttempels pakken uit met zomerse bars, nachtelijke rondleidingen, workshops en performances. De échte vleermuizen wachten nog even af en komen pas de deur uit voor de afterparty, zo rond 1u. Kom, drink nog een koffie en dan hop - het museum in.

 

Theater Aan Zee

Nog t.e.m. 05/08

Oostende – Na twintig jaar werken met een centrale gast gooit het Oostendse festival Theater Aan Zee het roer om. Neen, schrik niet: vaste waarden als het geweldige Familiepark (in het Leopoldspark) of de nieuwsgierig makende selectie van Jong Theater blijven bestaan, maar dit jaar krijgt het festival voor het eerst een curator. De allereerste curator van TAZ is voormalig theaterdirecteur en allround wijze man Dirk Pauwels. Onder de noemer van ‘ontmoeting' brengt hij een aantal vrienden en verwanten naar zee.

 

Suske en Wiske Kindermuseum

Nog t.e.m. 31/08

Foto Standaard Uitgeverij / WPG Uitgevers

Kalmthout – De Etwoils uit het Suske en Wiske-album ‘De dromendiefstal' strijken deze zomer neer in Kalmthout. Deze wezens hebben een probleem: ze kunnen niet dromen... en daarom willen ze jouw dromen stelen! Een hele zomer lang kan je in het Kindermuseum samen met Suske en Wiske dit spannende avontuur beleven. Vergeet niet op voorhand in te schrijven, want de plaatsen per dag zijn beperkt.

 

Onze wederzijdse vriend  – Cie Marius

Nog t.e.m. 06/08

Foto Zomer van Antwerpen

Antwerpen – Marius is een van die zeldzame Vlaamse gezelschappen die erin slagen om frisse, eigentijdse bewerkingen te maken van minder gekend repertoire zoals Daniil Charms, Beaumarchais of, zoals in dit geval: Charles Dickens. Diens laatste roman wordt naar goede gewoonte in een feestelijke marathonvoorstelling gepropt, rijkelijk overgoten met Engelse thee, muffins en spelplezier – kortom, alles om u de harde zitjes van hun openluchttribune te doen vergeten.