Winderig weekeinde

Winderig weekeinde

Donderdagnamiddag is er in het centrum en het oosten eerst nog veel bewolking met kans op een bui. In het westen daarentegen is het droog met opklaringen die zich geleidelijk zullen uitbreiden over de rest van het land, in het zuidoosten pas tegen donderdagavond. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan de kust alsook in Hoog-België en 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee zelfs krachtig, met rukwinden tot 60 of lokaal 70 km per uur. Dat voorspelt het KMI. Donderdagavond wordt het overal droog met opklaringen maar in de loop van de nacht worden de wolkenvelden opnieuw talrijker. Het koelt af tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen.

Vrijdag is er aanvankelijk veel bewolking en kunnen hier en daar enkele buien vallen. In de loop van de namiddag neemt de buienneiging af vanaf het westen en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 21 of 22 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 60 km per uur.

In de nacht van vrijdag op zaterdag genieten we eerst van brede opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanaf het zuidwesten en kan het ten zuiden van Samber en Maas al gaan regenen. De minima liggen tussen 10 graden in sommige Ardense valleien en 16 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Zaterdag is er vooral in het zuidoosten kans op regen. Elders zijn enkele buitjes mogelijk, in het noordwesten zijn er vaak opklaringen. In de namiddag breiden de opklaringen zich vanaf het westen uit over de rest van het land en wordt het in het zuidoosten droger. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 22 graden in het centrum.

bron: Belga