Weerbericht – Na regen komen opklaringen

Donderdag krijgen we eerst wat regen of enkele buien, maar in de namiddag wordt het vaak droog met meer opklaringen. De maxima gaan van 20 tot 24 graden bij een stevige zuidwestelijke wind. Windstoten tot 65 kilometer per uur zijn mogelijk. Dat voorspelt het KMI. Donderdagnacht is het wisselend bewolkt en droog. De minima liggen tussen 11 en 17 graden bij een meestal matige wind uit het westzuidwesten krimpend naar het zuidwesten. In het noordwesten van het land is de wind aanvankelijk nog vrij krachtig.
Vrijdag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de namiddag komen er meer opklaringen. In het westen en vooral aan de kust wordt het dan zonnig. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 23 graden in de Kempen. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige wind uit het westzuidwesten met rukwinden tot 50 kilometer per uur.
Zaterdag is er vooral over de zuidoostelijke landshelft veel bewolking met perioden van regen. Mogelijk blijft het over het westen en het noordwesten de hele dag overwegend droog met vooral na de middag meer opklaringen. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden.
Zondag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima schommelen rond 23 graden. Maandag wordt het droog met brede opklaringen en sluierwolken. Het kwik klimt lokaal tot 25 graden. Dinsdag en woensdag verwachten we wisselvallig weer met soms regen of buien. Het is winderig bij maxima rond 20 graden.

bron: Belga