Neymar – PSG bevestigt recordtransfer van Neymar

Neymar - PSG bevestigt recordtransfer van Neymar

Paris Saint-Germain heeft donderdagavond officieel de transfer van Neymar aangekondigd. De Braziliaan komt over van FC Barcelona en tekende in Parijs een contract voor vijf seizoenen. Eerder donderdag maakte FC Barcelona al bekend dat Neymar zich voor het contractueel vastgelegde bedrag van 222 miljoen euro had vrijgekocht. “Ik ben extreem blij PSG te kunnen vervoegen”, liet Neymar optekenen op de site van de Parijzenaars. “Sinds ik in Europa aankwam, heeft deze club zich altijd het meest competitief en ambitieus getoond. Samen willen we nu titels veroveren en wereldwijd miljoenen supporters gelukkig maken.”
De 25-jarige Neymar won de voorbije vier jaar met Barcelona twee titels (2015 en 2016), drie bekers (2015, 2016 en 2017) en één Champions League (2015). De aanvaller kwam 77 keer uit voor Brazilië, waarin hij 52 keer scoorde.
Met een transferbedrag van 222 miljoen euro is de transfer van Neymar veruit de duurste aller tijden. Neymar verdubbelt het transferbedrag dat Manchester United een seizoen geleden neertelde voor de terugkeer van Paul Pogba naar Old Trafford.

bron: Belga