Europa League - Missie volbracht voor Marseille-coach Garcia: "Geen goals geïncasseerd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Achterin solide zijn, dat was vandaag de hoofdopdracht", zo verklaarde Marseille-coach Rudi Garcia na de kwalificatie van zijn team voor de play-offronde van de Europa League. L'OM moest na de 4-2 zege tegen KV Oostende in het Stade Vélodrome donderdag tevreden zijn met een 0-0 gelijkspel in de Versluys Arena. De kwalificatie was een absolute must voor Garcia, liefst met een zege. Dat eerste lukte, het tweede niet. "We hadden dit soort wedstrijd verwacht", zei de Fransman. "Toch hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken door in de eerste helft te scoren."

"Ik ben best tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben geen tegendoelpunt geïncasseerd. Achterin solide zijn, dat was de hoofdopdracht. Het was tijd om te tonen dat we in staat zijn om geen goals te incasseren. En dat is gelukt. Al hebben we in de tweede helft wel te veel balverlies geleden en zat er te veel afval in ons spel."

"We wilden de voorzetten van Antonio Milic op onze rechterkant vermijden, dat deed ons pijn in heenmatch. Ik denk dat hij vandaag slechts eenmaal heeft kunnen centeren." Garcia had ook nog woorden van lof voor zijn doelman. "In de eerste helft had Mandanda niet veel werk. Maar na de pauze was hij erg belangrijk, met een mooie redding op een kopbal van Milic", besloot de Marseille-coach.

bron: Belga