ATP Montreal - Andy Murray geeft verstek met heupblessure

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Andy Murray (ATP 1) kampt met een heupblessure en moet daardoor forfait geven voor het Masters 1.000 toernooi in het Canadese Montreal. Dat werd donderdag bekendgemaakt door de organisatoren. Ook de Kroaat Marin Cilic (ATP 6) moet verstek laten gaan door een blessure. De 30-jarige Schot was in 2015 de winnaar van de laatste editie van de Rogers Cup in Montreal. De Rogers Cup speelt zich afwisselend in Toronto en Montreal af. Murray kwam niet meer in actie sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon door problemen met de heup.

"Ik ben verdrietig dat ik me moet terugtrekken uit het toernooi van Montreal. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug op de baan te staan", aldus Murray.

Door het afzeggen van Novak Djokovic (ATP 5), die door een elleboogblessure al een punt achter zijn seizoen zette, Stan Wawrinka (ATP 4), ook geblesseerd, Cilic en Murray, ontbreken vier spelers uit de top tien op het Canadese toernooi.

Roger Federer (ATP 3) en Rafael Nadal (ATP 2) tekenen wel present in Montreal. Dominic Thiem (ATP 7) en Alexander Zverev (ATP 8) zijn het derde en vierde reekshoofd na de vele afzeggingen.

bron: Belga