Bespaar tot 40% op pretparken met online tickets

pretparken

We zitten midden in het pretparkseizoen. Een dagje pretpark met het hele gezin kan echter een flinke duit kosten. Besparingsplatform Flipit België vond het daarom een mooi moment om de toegangsprijzen van de twintig grootste parken in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk eens onder de loep te nemen. Wat blijkt? Je kan veel geld besparen door de tickets online aan te schaffen in plaats van aan de kassa.

Tickets online aanschaffen loont

Het grootste verschil tussen online tickets en fysieke tickets is te vinden bij Bobbejaanland. Online kan je een ticket vinden voor €19,95 terwijl je aan de kassa €34 betaalt. Ook bij Slagharen kan je bijna de helft besparen door last minute je ticket te boeken. Bij Walibi krijg je via de website €1 korting. Ga je met het hele gezin op stap, dan kun je dus al snel veel geld besparen.

Prijs per attractie

Als je het aantal attracties vergelijkt met de toegangsprijs, is het familiepark Harry Malter het goedkoopst. Je betaalt hier slechts €0,45 per attractie. Plopsaland De Panne is relatief ook goed betaalbaar. De parken Boudewijn Sea Park en Phantasialand (Duitsland) komen hier als duurste uit de bus.

Vergeet de parkeerkosten niet

Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden zijn die voor het parkeren. Het scheelt zo €10 tussen de verschillende parken. Hou de parkeertarieven dus goed in je achterhoofd. Tot slot: het goedkoopste park om met het hele gezin naar toe te gaan is Harry Malter (€37,50). Een dagje Phantasialand is met €128 het duurst.

 

korting