Weer meer wisselvallig weer

Weer meer wisselvallig weer

Vandaag wordt het aanvankelijk vrij mooi weer, met afwisselend zon en (middelhoge en hoge) wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen bij nadering van een storing. Het blijft zo goed als droog, al kunnen er op het einde van de namiddag en het begin van de avond al enkele druppels vallen in het uiterste noordwesten. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in het uiterste zuiden. Dat voorspelt het KMI. Vanavond en vannacht is het vaak zwaarbewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land kan het regenen bij tussenpozen. Het blijft zacht, met minima tussen 16 en 18 graden.

Morgen staat er vrij veel wind en is het vaak bewolkt met soms wat regen of enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het stilaan droog en verschijnen er bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is matig tot soms vrij krachtig en aan de kust krachtig uit zuidwestelijke tot westelijke sector. Windstoten tot 60 kilometer per uur zijn mogelijk.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en droog. De minima liggen tussen 11 en 17 graden bij een meestal matige wind uit het westen tot zuidwesten. In het noordwesten van het land is de wind aanvankelijk nog vrij krachtig.

Vrijdag is het eerst wisselend bewolkt tot zwaarbewolkt met kans op een buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de namiddag komen er meer opklaringen. In het westen van het land en dan vooral aan de kust wordt het dan zonnig. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 23 graden in de Kempen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige wind uit het westzuidwesten met rukwinden tot 50 kilometer per uur.

In het weekend blijft het zacht maar wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buien en maxima van 18 tot 23 graden.

bron: Belga