Nog geen groen licht voor kermisattractie ‘G-Force’ in Lokeren

Nog geen groen licht voor kermisattractie 'G-Force' in Lokeren

KMG, de Nederlandse producent van kermisattractie G-Force, geeft nog geen groen licht voor het opstarten van de attractie op de Lokerse Feesten. Na een dodelijk ongeval met een gelijkaardige attractie in de VS legde KMG 39 attracties stil, tot een onderzoek alle risico’s met het type zou uitsluiten. “We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk terug op weg te helpen”, zegt Albert Kroon van KMG, “maar ik durf verder geen uitspraken doen”. De tijd dringt, want vrijdag start de kermis in Lokeren.

Morgenavond zal de brandweer een finale keuring uitvoeren op alle opgestelde attracties. Uitbaters moeten ook keuringsattesten hebben van erkende instanties om de technische staat van het toestel aan te tonen.

Vorige week vrijdag liet burgemeester Filip Anthuenis van Lokeren optekenen dat de uitbater alle nodige keuringsrapporten zal moeten voorleggen om de attractie te mogen opstarten. “Zoals het er nu naar uitziet zal dat niet het geval zijn en staat er geen G-Force op de kermis”, klonk het toen.

bron: Belga