Brussels Airport verhoogt veiligheidstoeslag vanaf 1 november

Brussels Airport verhoogt veiligheidstoeslag vanaf 1 november

Luchtvaartmaatschappijen zullen vanaf 1 november 2017 een hogere veiligheidstoeslag moeten betalen op Brussels Airport. Nu betalen maatschappijen nog 6,22 euro per vertrekkende passagier. Vanaf 1 november wordt dat 6,87 euro per vertrekkende passagier. Dat blijkt uit de nieuwe tarieven die Brussels Airport Company heeft gepubliceerd en die ingaan vanaf 1 november 2017. Brussels Airport heeft, zeker sinds de terreuraanslagen van 22 maart 2016, bijkomende veiligheids- en beveiligingsmaatregelen opgelegd gekregen door de overheid.
De luchthaven heeft nu de kosten die voortvloeien uit die maatregelen verwerkt in de nieuwe tarieven voor het gebruik van de luchthaven. Brussels Airport heeft daarbij ook de luchtvaartmaatschappijen geconsulteerd, stelt woordvoerster Anke Fransen.

Zo gaat de veiligheidstoeslag voor vertrekkende reizigers van 6,22 euro per passagier vanaf 1 november naar 6,87 euro per passagier. Ook een aantal andere tarieven, bijvoorbeeld voor het opstijgen en landen op de luchthaven, wijzigen vanaf dan. Een overzicht is terug te vinden op www.brusselsairport.be/nl/b2b/airportcharges.

bron: Belga