7 tips voor de beste seks in een tent

Flickr / Mike Mantin

Misschien ga je kamperen met je lief, misschien ga je op zoek naar een partner voor één nacht tijdens een festival of misschien kom je wel de liefde van je leven tegen op vakantie. In elk geval kan het er heet aan toe gaan in een tent. Dat is echter niet altijd vanzelfsprekend. Daarom lijstte Outside Magazine enkele tips op, die wij graag met jullie delen.

  • Seks in een tent kan een zweterige bedoening worden. Let daarvoor op, want een vochtige tent wordt erg koud wanneer de temperaturen ’s nachts dalen. Zet alle ventilatieopeningen open en controleer of de buitentent goed opgespannen is zodat er een luchtstroom tussen binnen- en buitentent is. Veel tenten moeten ook met een bepaalde kant naar de wind opgesteld worden voor een optimale ventilatie.
  • Alle mogelijke lichaamsvochten en andere vloeibare goedjes zoals massageolie zijn niet goed voor je donsslaapzak. Het dons kan beschadigd geraken en zijn isolerende eigenschappen verliezen. Zorg ervoor dat je slaapzak beschermd is met een dekentje erop of met een liner erin als je er liever inkruipt.
  • Breng zeker vochtige doekjes mee om jezelf en je omgeving schoon te maken indien nodig. Zeker als je geen kraantje of douche ter beschikking heeft, kan een proper doekje welgekomen zijn.
  • “Leave nothing but footprints, take nothing but memories”. Neem alles nadien terug mee. Condooms, doekjes en dergelijke zijn niet biologisch afbreekbaar en blijven jarenlang liggen. De mensen die na jou komen, zitten niet te wachten op je gebruikte condooms.
  • Let op dat je je tent opstelt op een vlakke ondergrond. Niets zo onaangenaam als rollen over putten en bulten terwijl je bezig bent. Een goed matje kan uiteraard ook wonderen doen.
  • Doe zoveel mogelijk kleren al op voorhand uit. Dat zal koud aanvoelen, maar vergeet niet dat je het snel veel warmer zal krijgen. Zo vermijd je ook dat ongemakkelijke gepruts met kleren tijdens je bezigheden. In de beperkte ruimte van een tent wordt dat al snel heel onhandig.
  • Vergeet niet een gezellige sfeer te creëren. Dat kan met een bluetooth of usb-speaker en met LED-lichtjes of een hoofdlampje. Steek je lampje in een ondoorzichtige zak, die je eventueel ophangt, om een gedimd licht te krijgen.