Voormalig Olympisch kampioen judo Peter Seisenbacher opgepakt in Oekraïne

De Oostenrijkse voormalige Olympische judokampioen Peter Seisenbacher is dinsdag opgepakt in Oekraïne. Dat maakte de Oostenrijkse justitie bekend. Oostenrijk had tegen hem een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik bij minderjarigen, maar kwam in december niet opdagen voor zijn assisenproces. De man, die in 1984 en 1988 de gouden medaille behaalde bij de Olympische Spelen in de middenklasse, was gelokaliseerd in een appartement in Kiev. Oostenrijk vraagt zijn uitlevering. De Oekraïense politie bevestigde dinsdag de arrestatie van een “57-jarige Oostenrijkse burger” die verdacht wordt van “seksuele daden op minderjarigen”.
Het internationaal aanhoudingsbevel was al sinds 19 december van kracht. Seisenbacher moest toen voor het hof van assisen in Wenen verschijnen, maar kwam nooit opdagen. Sindsdien was van de man niets meer vernomen.
De ex-judoka wordt ervan beschuldigd twee jonge meisjes -van wie hij de trainer was- te hebben misbruikt in Wenen. De feiten zouden zich hebben afgespeeld op het einde van de jaren 90. Seisenbacher wordt ook beschuldigd van poging tot seksueel misbruik van een derde kind.

Bron: Belga