Verdachte van vier moorden blijft in de cel

Verdachte van vier moorden blijft in de cel

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. (25) uit Varsenare met een maand verlengd. De verdachte bekende dat hij zijn 18-jarige ex-vriendin, haar grootouders en een 39-jarige Gentenaar om het leven bracht. Dinsdagavond 25 juli bracht Alexander D. zijn 18-jarige ex-liefje, haar grootmoeder en haar grootvader met messteken om het leven. Een dag later werd hij opgepakt in een supermarkt in het centrum van Oostende. Bij zijn eerste verhoor had de man uit Varsenare die feiten nog niet bekend. Zondag werd hij op zijn eigen verzoek opnieuw verhoord en bekende hij de moorden.

Al snel bleek dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige man uit Sint-Amandsberg. Over dat Gentse onderzoek werd hij eigenlijk nog niet verhoord. Tijdens zijn verhoor over de moorden in Moere legde Alexander D. echter ook spontane bekentenissen af over de feiten in Sint-Amandsberg.

De raadkamer besliste dat de verdachte een maand langer in de cel moet blijven. “We hebben niet aangedrongen op zijn vrijlating”, aldus meester Amélie Van Belleghem.

bron: Belga