Overwegend droog weer dinsdagnamiddag

Overwegend droog weer dinsdagnamiddag

Deze namiddag zijn wat regen of enkele onweersbuien mogelijk over het oosten en het zuidoosten. Elders is het overwegend droog met maxima van 19 tot 23 graden, meldt het KMI. Deze namiddag en ook vanavond verwachten we over het oosten en het zuidoosten flink wat regen en enkele onweersbuien. In het centrum van het land kan er hier en daar ook wat regen vallen. Over het noordwesten blijft het wellicht droog. In Hoog-België is het zwaarbewolkt, aan zee zijn er bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 graden in Vlaanderen. Later vanavond en volgende nacht verdwijnen de laatste buien over het oosten.

Morgen blijft het overwegend droog met enkele opklaringen, maar krijgen we vaak ook middelhoge en hoge wolkenvelden. Op het einde van de namiddag is er kans op regen over het westen en kunnen er elders een paar buitjes vallen. De maxima schommelen tussen 21 en 24 graden.

Donderdag wordt het vaak bewolkt met soms wat regen of enkele buien. In de namiddag verschijnen er meer opklaringen vanaf het westen. De maxima liggen rond 21 graden aan zee en in de Hoge Venen, en klimmen tot 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een vrij krachtige, aan de kust zelfs een krachtige wind uit west tot zuidwest. Windstoten tot 60 km/u zijn mogelijk.

Ook vrijdag verwachten we eerst veel wolken met eventueel wat neerslag. Later worden de opklaringen breder. De maxima schommelen van 19 tot 23 graden. Het blijft vrij winderig.

Tijdens het weekend neemt de wind af en blijft het meestal droog. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af bij maxima tussen 19 en 23 graden. Maandag of dinsdag kan een actievere storing ons weer gaan beïnvloeden, maar de timing is nog onzeker. De maxima liggen in het centrum nog steeds rond 22 of 23 graden.

bron: Belga