Milieuschandaal Volkswagen: in België ongeveer 400 Porsches Cayenne betrokken

Milieuschandaal Volkswagen: in België ongeveer 400 Porsches Cayenne betrokken

In Europa zijn ongeveer 21.500 wagens van het type Porsche Cayenne 3.0 liter V6 TDI, geproduceerd tussen 2014 en 2017, met een software uitgerust waarbij onregelmatigheden in de motorsturing werd vastgesteld. In België zijn ongeveer 400 van deze voertuigen betrokken. Dat meldt D’Ieteren Auto dinsdagavond. Porsche AG werkt volgens D’Ieteren nauw samen met de federale Duitse controle-instantie KBA met als doel de gevolgen van deze onregelmatigheden te bepalen en een technische update van de niet-conforme software uit te voeren vanaf de herfst van 2017. Porsche AG garandeert dat noch de veiligheid, noch de betrouwbaarheid van de betrokken voertuigen beïnvloed wordt.

D’Ieteren Auto benadrukt dat het bedrijf zijn betrokken klanten zo snel mogelijk op de hoogte zal brengen. Een tiental Porsche Cayenne dieselwagens zijn momenteel nog in bestelling. “Hun levering kan plaatsvinden op het moment dat de technische update wordt uitgevoerd, en dit volgens de instructies van het KBA”, aldus D’Ieteren.

D’Ieteren Auto zal een vervangvoertuig aanbieden tot het moment dat het bestelde voertuig kan worden geleverd. “Wat de voertuigen betreft die reeds ingeschreven zijn, zullen de klanten hiervan een persoonlijk schrijven ontvangen van zodra de technische procedure beschikbaar is. De klant zal worden uitgenodigd een officiële Porsche-verdeler naar keuze te bezoeken om de noodzakelijke interventie te laten uitvoeren. De Porsche-organisatie zal alle kosten die voortvloeien uit deze terugroepactie op zich nemen”, benadrukt het bedrijf.

D’Ieteren Auto is naar eigen zeggen als verantwoordelijke invoerder van het merk Porsche in België totaal niet akkoord met deze situatie, die een duidelijke inbreuk op de ethische principes en zijn waarden vormt. D’Ieteren Auto en zijn Porsche-verdelers zullen alle mogelijke acties ondernemen om elk mogelijke ontevredenheid van zijn betrokken klanten te vermijden.

bron: Belga