Memorial Van Damme: Thomas Van der Plaetsen en Niels Pittomvils starten in driekamp

Memorial Van Damme: Thomas Van der Plaetsen en Niels Pittomvils starten in driekamp

De Memorial Van Damme neemt dit jaar voor de eerste keer een meerkamp op in het programma. Thomas Van der Plaetsen en Niels Pittomvils staan in een driekamp, gespreid over twee dagen met kogelstoten, verspringen en 110 meter horden, tegenover enkele internationale meerkampers.
De driekamp begint op donderdag 31 augustus met het kogelstoten. Dat vindt, net als de IAAF Diamond League-finale van het kogelstoten, daags voor de Memorial plaats op het Muntplein in Brussel. Op vrijdag 1 september werken de meerkampers dan de 110 meter horden en het verspringen af in het hoofdprogramma van de 41e Memorial in het Koning Boudewijnstadion.

“Het is een unieke kans voor meerkampers om zich ook eens op een IAAF Diamond League meeting te tonen”, zegt meetingdirecteur Cédric Van Branteghem vandaag in een persbericht. “Bovendien willen we hiermee Thomas ook nog eens in de bloemen zetten voor de Europese titel die hij vorig jaar behaalde.”

Van der Plaetsen won in juli 2016 goud op de tienkamp tijdens het EK in Amsterdam. Aansluitend werd hij op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro achtste. Niels Pittomvils moest tijdens het EK van vorig jaar opgeven. Begin maart werd hij op het EK indoor in Belgrado zevende in de zevenkamp. Zijn vriendin Nafi Thiam won er goud in de vijfkamp.

bron: Belga