Massale fraude met Brico-spaaractie

Massale fraude met Brico-spaaractie

Doe-het-zelfketen Brico begraaft vroegtijdig haar populaire spaarkaartactie waarbij ­klanten waardebonnen van vijf euro konden verzamelen. Dat schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag, en ook Sudpresse en RTBF brachten het nieuws. “Er wordt op grote schaal gefraudeerd met valse zegeltjes”, aldus Brico, dat zelfs een klacht neerlegt bij de politie. Sinds eind juni kreeg je per aankoopschijf van tien euro in de Brico een zegel. Vijf zegels waren goed voor een waardebon van vijf euro, tien gele plakkertjes zelfs voor vijftien euro aan waardebonnen. “Maar we hebben vorige week vastgesteld dat op grote schaal zegeltjes worden nagemaakt”, zegt Rudi Schautteet, operationeel ­directeur van Brico.

“De vervalste zegeltjes duiken zowat overal in België op in onze winkels. We zien geen andere mogelijkheid dan onze spaaractie vroegtijdig stop te zetten. Want dit kost ons veel geld.” Test-Aankoop vindt dat de keten overdrijft: “Pak de fraudeurs aan, in plaats van iedereen te straffen.”

Normaal gezien liep de actie nog tot 21 augustus. Voor welk bedrag er gesjoemeld is, kan de directie niet zeggen, maar het zou gaan om tien- tot zelfs honderdduizenden euro’s.

bron: Belga