Ferrari overweegt bouw terreinwagen

Ferrari overweegt bouw terreinwagen

Sportwagenbouwer Ferrari wil naar verluidt een graantje meepikken van de groeiende vraag naar sportieve terreinwagens (SUV’s). Vanaf 2021 zou Ferrari een terreinwagen met vier zitplaatsen op de markt brengen, die moet helpen om de winst van het bedrijf tegen 2022 te verdubbelen, zo zeggen bronnen aan het persagentschap Bloomberg. Een definitieve beslissing zou nog niet zijn genomen. In het vijfjarenplan dat topman Sergio Marchionne voor ogen heeft, komt het aantal auto’s dat op jaarbasis wordt geleverd boven de 10.000 uit. Volgens de bronnen wordt het plan met daarin ook de SUV pas begin 2018 wereldkundig gemaakt. In het plan zou er ook sprake zijn van verschillende hybride modellen.

Ferrari verwacht vooral in Azië veel vraag naar zijn terreinwagen. Momenteel verkoopt het automerk ruim 8.000 wagens per jaar, en een SUV zou goed zijn voor minstens 2.000 extra stuks per jaar.

Ferrari is overigens niet de eerste sportwagenfabrikant die zijn horizon verbreedt door SUV’s te gaan produceren. Onder andere Porsche, Maserati, Bentley en Lamborghini gingen de Italianen al voor. Ferrari heeft het zelf trouwens over een apart marktsegment: een FUV of ‘Ferrari Utility Vehicle’.

bron: Belga