E17 Antwerpen-Gent afgesloten in Lokeren: “Vermijd E17”

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee vrachtwagens en een personenwagen in aanrijding gekomen aan de wegenwerken op de E17 in Lokeren, in de richting van Gent. De snelweg is al heel de nacht afgesloten en dat zal zeker voor hinder zorgen tot aan het begin van de ochtendspits, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer van Antwerpen naar Gent moet de snelweg in Lokeren verlaten om er in Beervelde opnieuw op te rijden. Het Verkeerscentrum raadt aan om om te rijden via de E34 en de R4 rond Gent. Wie van Hasselt naar Gent moet, doet dat beter via Brussel.
Er wordt ’s nachts gewerkt op de E17 in Lokeren richting Gent. Bij de start van de werken stond er een kleine file. Daar zijn twee vrachtwagens en een personenwagen rond 1 uur gebotst. De personenwagen zat gekneld tussen de vrachtwagens en de passagiers moesten uit de wagen bevrijd worden, zegt Bruyninckx.
De enige rijstrook die beschikbaar was, werd ook afgesloten. Rond 05.15 uur moest de takeling nog beginnen. De kans is reëel dat de hinder zeker tot aan het begin van de spits zal blijven duren, aldus nog Bruyninckx.

bron: Belga