IJsje is na vier dagen in brandende zon nog steeds niet gesmolten

Foto Instagram

Toen haar kleinzoon een ijsje na een woede-uitbarsting op de grond smeet, gebeurde er iets vreemds. Na vier dagen in de brandende zon was het ijsje nog altijd niet gesmolten. Mary Salter vroeg op Facebook uitleg aan producent Coles, een Australische supermarktketen.

“Ik ben bezorgd wat er in dit koekje zit”, zei ze. “Kunnen jullie alstublieft uitleggen waarom het na vier dagen bij 26°C op cement nog steeds niet gesmolten is en geen enkel dier het aangeraakt heeft?” Het koekje was in twee gebroken en half in het gras, half op cement geland.

Foto Facebook

De supermarkt antwoordde aan news.com.au. “Onze ijssandwiches zijn gemaakt met eenvoudige veel gebruikte voedseltechnieken waardoor het smeltproces vertraagd wordt en je ze kan opeten zonder dat ze in je handen uiteenvallen”, klonk het.

“Er wordt onder meer verdikkingsmiddel toegevoegd, waardoor je de structuur van honingraten krijgt en het smeltproces vertraagd wordt. Als het product smelt en de vloeistof verdampt, hou je iets over dat lijkt op schuim.”