Zij werden betrapt met een boek op weg naar hun vakantie

Betrapt zomer
Foto R.V.

Vive les vacances! In augustus betrappen we lezers op de TGV naar zomerse oorden. Zij doen de route du soleil met extra hoge snelheid. Welke boeken nemen ze mee in hun koffer? En waar gaat de reis naartoe?

Of ik Genoveve Dheylaert dan in ‘Kiss & Ride’, die andere Metro-rubriek, kan vermelden? “Ik heb namelijk een mooi meisje gespot op de trein”, knipoogt Emiel De Vadder schalks naar zijn vrouw. “Ja, we zien er nog jong uit voor onze leeftijd, maar dat kan ik van u ook zeggen.”

Het koppel is onderweg naar Marseille, om de Tour de France te zien en hun nichtjes te bezoeken. Na de TGV zetten ze hun reis dus met de boemeltrein en de taxi voort. Een druk schema. “Maar we reizen graag, hoor!”

“Met een snelheid van 300 per uur naar het zuiden van Frankrijk, daar sta ik toch van te kijken. Het landschap verandert zo schoon. Kijk maar eens door het raam! Genoveve houdt dat vijf uur vol. Ik haal straks een boek van Herman Koch uit mijn koffer. Koch, je kent hem wel, die Nederlandse schrijver van ‘Het diner’. In ‘De greppel’ vermoedt een populaire burgemeester van Amsterdam dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. Ziet het hoofdpersonage de dingen troebel of juist voor het eerst echt helder? Ik ben er nog niet uit. Het ziet er in elk geval naar uit dat ze samen blijven. Wij zijn ook nog steeds samen. Gisteren 56 jaar getrouwd. We hebben taart gegeten. Snel, want de valiezen waren nog niet klaar!”

(hd)

Betrapt met een boek is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met TGV. Deze lezers reisden van Brussel naar Marseille, reistijd 5u32.

Meer boekentips voor onderweg? Surf naar Lezers Tippen Lezers.