Ronde van Polen – Dylan Teuns mikt ook op goed eindresultaat

Ronde van Polen - Dylan Teuns mikt ook op goed eindresultaat

Dylan Teuns (BMC) drukte na zijn eindwinst in de Ronde van Wallonië al de wens uit om zo snel mogelijk een zege te boeken in de WorldTour. Minder dan een week later schoot hij al meteen raak in de derde rit van de Ronde van Polen. Nu er weer een doel bereikt is, mikt de 25-jarige Limburger op een goede plaats in het eindklassement. Met twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van Wallonië etaleerde Teuns vorige week al zijn goede conditie, de bevestiging kwam er in de Ronde van Polen, waar hij bergop kleppers als Peter Sagan, Wout Poels, Wilco Kelderman, Rafal Majka, Vincenzo Nibali en Rui Costa achter zich liet en naar zijn eerste zege in de WorldTour klom. “Dit is mijn vierde overwinning in amper een week tijd”, reageerde hij. “Ongelooflijk, ik heb er bijna geen woorden voor. Dit is ook mijn eerste zege in de WorldTour en dat is echt wel bijzonder, zeker tegen zo’n namen.”
De renner van BMC had woorden van lof voor zijn team. “Zij namen hun verantwoordelijkheid en leverden ongelooflijk werk om die aanvallen af te slaan en me uiteindelijk naar een goede positie te brengen. Ik moet hen daarvoor enorm dankbaar zijn. Net zoals in de Ronde van Wallonië geloofden ze in mij, want dit is het soort etappe dat me wel ligt, waarin ik tot mijn recht kom. Het geeft vertrouwen als je ziet dat het team zo voor je werkt. Al was ik hier vooraf wel voorzichtig, want ik voelde in de eerste twee etappes dat het niveau wel een pakje hoger ligt dan in de Ronde van Wallonië. Ik wist wel dat ik de goede vorm te pakken heb, maar je moet altijd de wedstrijd zelf afwachten en zien hoe de benen voelen. Vandaag voelde ik me goed.”
“Dit motiveert me voor de rest van de week. Het doel was de ritzege vandaag, maar ik krijg van het team ook de kans om te mikken op een klassement en nu sta ik tweede, een goede positie. Deze zege geeft vertrouwen, maar we moeten het dag per dag bekijken voor het klassement. Er zijn hier veel sterke renners van de partij, maar ik hoop wel op een mooi eindresultaat. We zien wel hoe ver ik geraak.”

.

bron: Belga