Anthony Scaramucci niet langer communicatiedirecteur Witte Huis NIEUW BERICHT

Anthony Scaramucci niet langer communicatiedirecteur Witte Huis NIEUW BERICHT

Tien dagen nadat hij tot communicatiedirecteur van het Witte Huis was benoemd, heeft Anthony Scaramucci die post niet meer, zo hebben meerdere Amerikaanse media maandag gemeld. Het Witte Huis heeft het bericht bevestigd. Als eerste pakte het ABC News uit met het bericht dat Scaramucci zijn ontslag had aangeboden.
Meerdere media, zoals de krant New York Times, meldden daarop dat president Donald Trump heeft beslist Scaramucci te verwijderen als communicatiedirecteur, op vraag van zijn nieuwe stafchef John Kelly die net maandag is ingezworen. Die wil zijn autoriteit doen gelden.
Ook volgens de conservatieve nieuwszender Fox en de krant Washington Post is Scaramucci “verwijderd” als communicatiedirecteur.
Vorige week had Scaramucci in een interview zwaar uitgehaald naar de toenmalige stafchef van het Witte Huis, het Republikeinse zwaargewicht Reince Priebus dat daarop opstapte, en naar andere medewerkers van Trump. Bijvoorbeeld spoot hij met gif naar Steve Bannon, chefstrateeg van het staatshoofd.
Het is voorlopig nog onduidelijk of Scaramucci (35) het Witte Huis helemaal moet verlaten dan wel enkel zijn functie van communicatiedirecteur.
Enkele dagen geleden was Sean Spicer als woordvoerder opgestapt, omdat Scaramucci zijns inziens alleen maar voor verdere onrust in het Witte Huis ging zorgen.
“Scaramucci zal zijn post als communicatiedirecteur van het Witte Huis verlaten, bevestigde woordvoerster Sarah Sanders. “Scaramucci voelde aan dat het beste was stafchef John Kelly een propere lei te geven en de mogelijkheid zijn eigen team uit te bouwen. Wij wensen hem het allerbeste”.
Trump heeft maandag gezegd dat er in zijn ambtswoning “geen chaos” is.

bron: Belga