Historische transfer is bijna rond

Het lijkt er steeds meer op dat Neymar en FC Barcelona op het punt staan om te zwichten voor de interesse van PSG. De Braziliaanse superster zou vandaag in Qatar medische testen ondergaan.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Neymar verblijft momenteel met Barcelona in China, waar de Catalaanse grootmacht een promotour afwerkt. De flankaanvaller hielp zijn team zondagnacht nog aan een vriendschappelijke 3-2 zege tegen Real Madrid, maar volgens de Qatarese krant El Watan reist hij vandaag af naar Doha.

Daar staat een gesprek met Nasser Al-Khelaifi op het programma, de grote baas van Paris Saint-Germain. Neymar zou er meteen ook medische testen ondergaan, doorgaans de laatste stap voor een overgang afgerond wordt.

222 miljoen euro

In dit geval gaat het niet om zomaar een transfer. Met een opstapclausule van 222 miljoen euro staat de Braziliaan op het punt om veruit de duurste speler aller tijden te worden. Die eer valt voorlopig nog Paul Pogba te beurt. De Fransman verkaste vorig seizoen voor ongeveer 110 miljoen euro van Juventus naar Manchester United.

Neymar, die bij Barcelona nog een contract heeft tot 2021, kan in de Franse hoofdstad bovendien een jaarloon van 30 miljoen euro opstrijken.

Eiffeltoren

Dat een overgang in de maak is, blijkt ook uit de aanvraag die het bestuur van PSG gedaan heeft bij de politie van Parijs. Volgens de Amerikaanse sportzender ESPN wil de Franse topclub zijn recordaankoop niet zomaar in het Prinsenpark aan het publiek voorstellen, maar heeft het iets spectaculairders in gedachten.

Zlatan Ibrahimovic werd destijds bij zijn komst in 2012 voorgesteld in de schaduw van de Eiffeltoren en voor Neymar zou PSG niet willen onderdoen.

Vervanger

Blijft de vraag wie de 25-jarige international moet vervangen bij Barcelona, waar hij de voorbije jaren een gouden trio vormde met Luis Suarez en Lionel Messi. De namen van Philippe Coutinho, Antoine Griezmann en Mesut Özil doen in dat verband de ronde, al zou zelfs Eden Hazard in beeld komen.