Binnenkort kan je babbelen met je hond

Binnenkort kan je babbelen met je hond
Unsplash / D. Sobolewski

Binnen tien jaar is het mogelijk dat mensen communiceren met hun hond. Dat voorspelt een team futurologen in dienst van verkoopsite Amazon. 

Het is waarschijnlijk de natte droom van mening hondenliefhebber: kunnen praten met hun favoriete viervoeter. Die fantasie kan binnenkort wel eens werkelijkheid worden. Dat vermoedt futuroloog William Higham. Meer zelfs, hij is ervan overtuigd dat er binnen tien jaar een vertraalprogramma bestaat zodat mensen kunnen keuvelen met de kwispelende kwijleballen.

Studie met prairiewolven

Voor die uitspraak baseert Higham zich op een studie van biologieprofessor Con Slobodchikoff. “Dankzij Slobdchikoff is het mogelijk om geluiden van prairiewolven te ontcijferen. Die hebben verschillende geluiden – blaffen of janken – voor het aanduiden van verschillende soorten roofdieren en kleuren”, vertelt de futuroloog aan The Guardian. “Hij denkt dat zijn bevindingen ook toepasbaar zijn op andere dieren zoals honden.”

De kans is ook groot dat de bijzondere vertalers een ware goudmijn zullen zijn. “Huisdieren zijn tegenwoordig als baby’s voor mensen”, zegt Higham nog. “Er zal hier een enorme vraag naar zijn. Het gaat iemand lukken om dit te maken.”