14-jarig meisje overleeft zes dagen alleen in Siberisch bos

14-jarig meisje overleeft zes dagen alleen in Siberisch bos
Foto Pexels

Yana Tomacheva, een 14-jarig meisje uit de Russische regio Krasnoyarsk, heeft er zes dagen alleen opzitten in een Siberisch bos. Hij meisje raakte verdwaald nadat ze met haar familie bessen ging plukken.

Een week lang hebben meer dan 230 politie-agenten, militairen en vrijwilligers gezocht naar Yana Tomacheva. Het 14-jarig meisje was in de dikke Siberische bossen verdwaald nadat ze gescheiden raakte van haar familie tijdens een wandeling, meldt het Russische nieuwsagentschap Russia Today. Na een zoekactie van zes dagen kwam er eindelijk goed nieuws.

Verdwaald door bessen

Yana werd extreem vermoeid teruggevonden en overgebracht naar een ziekenhuis. Ze overleefde al die tijd op bessen die ze in het bos vond. Het toeval wil dat ze vermist raakte toen ze met haar moeder en zussen de vruchten ging plukken. Ze wandelde elk een andere richting uit, maar ’s avonds bleek er van Yana geen spoor meer te bekennen.

Meteen werd een grootste zoekactie afgekondigd. De bossen waar het meisje in verdwalen zijn heel dicht begroeid en, buiten enkele paden, kende Yana daar haar weg niet. Bovendien krioelt het er van de muggen en leven er ook grote wilde dieren, zoals beren.

Hieronder kan je video bekijken van de zoekactie naar Yana.