10-jarig jongetje ontdekt fout in Natural History Museum

10-jarig jongetje ontdekt fout in Natural History Museum
Wikipedia / Badener

Het Londense Natural History Museum is op de vingers getikt door een jongen van amper tien jaar oud. Hij ontdekte dat een informatiekaart bij de dinosaurussen het over het verkeerde dier had.

Charlie Edwards bezocht samen met zijn moeder het bekende Natural History Museum in Londen om naar de afbeeldingen en modellen van dinosuarussen te gaan kijken. De 10-jarige jongen met autisme is al jaren een grote fan van de uitgestorven dieren, maar merkte in het museum iets vreemds op.

De vorm was niet juist

“Op een bord stond een ei en daarnaast een simulatie van hoe groot de volgroeide dinosaurus in vergelijking met een mens zou zijn”, vertelde hij aan de BBC. “Ik zag dat de vorm fout was. Volgens de informatie moest het een oviraptor zijn, maar het leek meer op een dinosaurus uit de Triceratops-familie.”

In eerste instantie geloofde Jade Edwards de bewering van haar zoon niet. “Hij googlede het en ik zag duidelijk dat het een ander dier was.” De moeder heeft al lang door dat dinosuarussen een passie zijn van Charlie. “Hij begon er encyclopedieën over te lezen toen hij nog maar drie jaar oud was.”

“We zijn onder de indruk van zijn kennis”

Charlie bracht na het bezoek het museum op de hoogte van de fout. Kort daarna ontving hij een brief. “We willen je bedanken om ons te wijzen op een onregelmatigheid in de dinosaurusgallerij”, klonk het. “Ik heb er met onze professor paleontologie over gesproken en we zullen het bord updaten. We zijn zeer onder de indruk van de kennis van Charlie en hopen dat zijn passie voor paleontologie zal blijven voortduren.”