Kevin De Bruyne dirigeert City naar vlotte winst tegen Spurs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester City heeft de juiste vorm al vroeg in het seizoen beet. Enkele dagen na de 4-1 zege tegen Real Madrid zette de ploeg van Pep Guardiola ook Tottenham vlot opzij. In het Nissan Stadium in Nashville (Tennessee), waar de Engelse teams elkaar troffen in de International Champions Cup, haalden de Citizens het zaterdagavond (lokale tijd) met 3-0. Kevin De Bruyne scoorde niet maar was wel man van de match. Ruim 56.000 voetbalfans zagen hoe City na 9 minuten op voorsprong kwam. John Stones stond op de juiste plaats om een vrije trap van De Bruyne binnen te koppen. City domineerde daarna maar kon pas in het slotkwartier verder uitlopen na treffers van Raheem Sterling en Brahim Diaz.

Kevin De Bruyne was, in een vrije rol, de smaakmaker. "In deze vorm is het bijna onmogelijk hem aan banden te leggen", staat te lezen op de website van City.

Met aanvoerder Vincent Kompany en De Bruyne zette Guardiola twee Belgen in de basis. Kompany kreeg na 55 minuten geel en werd enkele minuten later, net als De Bruyne, vervangen. Bij Tottenham was er een basisplaats weggelegd voor Rode Duivels Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé. Alderweireld speelde de hele match, Dembélé 55 minuten en Vertonghen 71 minuten.

Bron: Belga