Barcelona wint 'Clasico' tegen Real Madrid in Miami

De eerste 'Clasico' tussen de twee Spaanse voetbalgiganten FC Barcelona en Real Madrid is zaterdag in een nipte zege voor Barça geëindigd: 3-2. Het betrof een ontmoeting in het kader van de International Champions Cup in Miami.

Lionel Messi opende in het met 66.014 toeschouwers uitverkochte Hard Rock Stadium na drie minuten de score voor Barcelona en na zeven minuten stond het door een goal van Ivan Rakitic al 2-0 voor de Catalanen. Voor rust kwam Real op gelijke hoogte door doelpunten van Mateo Kovacic en Marco Asensio. Gerard Piqué maakte vijf minuten na de pauze de derde voor Barça. De verdediger rondde een vrije trap van Neymar af en bezorgde zijn team, met Thomas Vermaelen op de bank, zo de winst.

Bij Real Madrid ontbrak sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller geniet na de Confederations Cup nog van een vakantie en mocht passen voor de oefencampagne van Real in de Verenigde Staten.

De eerste klassieker op Spaanse bodem is overigens al over een kleine twee weken, wanneer FC Barcelona en Real Madrid elkaar op 13 augustus in Camp Nou treffen in de Spaanse Super Cup.