Landbouwbeurs Libramont – Premier en nieuwe Landbouwminister bezoeken beurs in Libramont

Premier Charles Michel heeft zaterdag, daags na de uitstap van de federale regering naar dancefestival Tomorrowland, met zijn familie een bezoek gebracht aan de landbouwbeurs van Libramont. Ook de kersverse minister van Landbouw, Denis Ducarme, zakte zaterdag af naar de beurs. Premier Michel werd iets voor 13.00 uur in Libramont ontvangen door Waals minister van Landbouw René Collin, die hem een mandje met Waalse streekproducten aanbod. De premier nam vervolgens uitgebreid de tijd om de beurs te bezoeken, schudde daarbij talloze bezoekers de hand of ging met hen op de foto.
Michel bezocht met zijn echtgenote en anderhalf jaar oude dochtertje ook de “espace caresse” van de beurs, waar kinderen en hun ouders verschillende boerderijdieren mogen benaderen en aaien.
Behalve de premier en de nieuwe minister van Landbouw Denis Ducarme, tekenden zaterdag onder anderen ook minister van Leefmilieu Marie Christine Marghem en kersvers Waals minister-president Willy Borsus present.
De liberale familie bracht onder meer een bezoek aan de stand van de melkcoöperatieve Faircoop, om er een glas melk te drinken, en proefde ook nog een aantal streekproducten.

bron: Belga