Jupiler Pro League - Club Brugge begint seizoen met ruime zege tegen Lokeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge heeft zaterdag op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League geen spaander heel gelaten van een zwak Lokeren. Blauw-zwart won op Daknam met 0-4. Na amper vijf minuten bracht Brandon Mechele (5.) vanop corner Club op voorsprong. Lokeren kwam er niet aan te pas en iets over het kwartier verdubbelde Dennis (17.) met een schuiver de score. De honger van de West-Vlamingen was niet gestild, en opnieuw Dennis (24.) zette niet veel later de 0-3 ruststand op het bord.

Lokeren slaagde er niet in te reageren. Zelfs nadat de Brugse verdediger Helibelton Palacios op het halfuur een doorgebroken Guus Hupperts tegen de grond werkte en een rode kaart kreeg, kon de thuisploeg geen vuist vormen. Marko Miric (55.) maakte met een knullige owngoal de vernedering na de pauze nog wat erger voor Lokeren.

Club heeft met deze ruime zege vertrouwen opgedaan voor de belangrijke terugmatch in de derde voorronde van de Champions League tegen Basaksehir. De West-Vlamingen zullen woensdag in Istanboel nog vol aan de bak moeten tegen de Turkse vicekampioen, na het 3-3 gelijkspel van de heenmatch in Brugge.

.

bron: Belga