Weekend wordt wisselvallig

Weekend wordt wisselvallig

Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen wisselend tot zwaar bewolkt met af en toe enkele buien. Het blijft fris voor de tijd van het jaar, met maxima van 16 tot 18 graden in de Ardennen, 20 graden aan de kust en tot 22 graden in de rest van het land. Aan de kust staat een vrij krachtige wind met mogelijk rukwinden tot 60 kilometer per uur, meldt het KMI. Vanavond wordt het droger, maar op de meeste plaatsen blijft het wisselend tot zwaarbewolkt. In het tweede deel van de nacht verwachten we opnieuw enkele buien aan de kust. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 15 à 17 graden in Laag- en Midden-België.

Morgen sleept een storing over het noordwesten van het land, met veel wolken en perioden van regen of buien. Verder naar het zuiden blijft het grotendeels droog en kunnen brede opklaringen voorkomen. In de loop van de namiddag stijgt de kans op een onweerachtige bui in de Ardennen. De maxima liggen tussen 20 à 22 graden in Hoog-België en aan de kust en tot 25 graden in het centrum van het land. Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt en droog. In het noordwesten van het land blijft een storing zorgen voor meer bewolking en perioden met lichte regen of buien, maar in het tweede deel van de nacht kan het ook daar tijdelijk droger worden.

Zondag trekt een zone met regen en soms onweerachtige buien van west naar oost over het land. Na de passage van deze storing krijgen we vanaf de kust droog weer met enkele opklaringen. We verwachten maxima tussen 20 graden aan de kust en 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Maandag wordt het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt, maar droog. De storing die zondag over het land trok blijft echter slepen boven Noord-Frankrijk, waardoor enkele buien het zuiden van het land kunnen bereiken. Maxima van 21 tot 24 graden.

Het KMI waarschuwt nog voor CO-vergiftiging, en roept op zeer oplettend te zijn voor symptomen als hoofdpijn of braakneigingen.

bron: Belga