Tomorrowland – Ministers en motregen troef op eerste dag van tweede weekend

Tomorrowland - Ministers en motregen troef op eerste dag van tweede weekend

Het tweede weekend van Tomorrowland in De Schorre in Boom is volgens de organisatie goed van start gegaan, al liet de zon het voorlopig afweten. Niet volgens de afspraak raakte naar verluidt een geweigerde bezoeker wel binnen. Wel volgens de (last-minute) afspraak bezocht een grote delegatie van de Belgische regering het festival. Na een enorme hoeveelheid danslustigen in het eerste weekend ontvangt het elektronischemuziekfestival ook dit weekend in totaal zo’n 200.000 bezoekers. De eerste dag kende heel wat grauwe wolken en heel wat motregen, maar dat leek de pret niet echt te drukken.
Op de eerste dag van het tweede weekend staan onder meer headliners Armin van Buuren, Eric Prydz en Benny Benassi op een van de zeventien verschillende podia. “Alles is voorlopig goed gegaan, al verliep de intocht dit weekend wel iets later, wellicht doordat er vorig vrijdag nog de Belgische feestdag was.”
Die feestdag werd vorig weekend nog gekleurd door een verrassingsbezoek van het Belgische koningspaar. Dit weekend was het de beurt aan de regering. De uitnodiging van premier Charles Michel na het afronden van de begrotingsbesprekingen bracht uiteindelijk verschillende ministers en een staatssecretaris op de been.
“We hebben hard gewerkt en nu kunnen we in een vriendschappelijke sfeer wat komen ontspannen”, verklaarde Michel aan de massaal aanwezige en ook buitenlandse pers. “Ik hoorde dat de organisatie indrukwekkend is. Wij proberen hard te werken aan het imago in het buitenland en ook deze organisatie speelt een positieve rol.”
Na een korte ontmoeting met de organisatoren en een rondleiding door het veiligheidscentrum ging premier Michel, tussen heel wat bodyguards, kort het terrein op. Na een aantal handdrukken met enthousiaste bezoekers trok hij met de andere regeringsleden naar een van de VIP-tenten aan het hoofdpodium.
Een minder gewenste gast was er naar verluidt ook. Volgens VTM raakte een van de door screening geweigerde festivalgangers toch het terrein op. De man, die anoniem wenste te blijven, verklaarde daarvoor een tweedehandsticket te hebben gekocht. Of ook personen opdaagden die met succes hun weigering juridisch hadden aangevochten, is voorlopig niet geweten.

bron: Belga