Leuvense neurochirurge bekent moord op 14-jarige dochter

Mehrnaz D., de 49-jarige Leuvense neurochirurge die woensdag werd opgepakt na de dood van haar 14-jarige dochter, heeft bekend dat ze haar dochter om het leven heeft gebracht. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door haar advocaat, meester Jef Vermassen. Volgens de advocaat was de dochter zwaar ziek en was zowel moeder als dochter depressief. Het zou D.’s bedoeling geweest zijn om ook aan haar eigen leven een einde te maken, maar dat mislukte. Het lichaam van de 14-jarige dochter werd woensdagmiddag rond 13.00 uur aangetroffen door de nieuwe vriend van Mehrnaz D. Die trof het meisje levenloos aan in de flat van de vrouw in de Vaartstraat en verwittigde meteen de hulpdiensten. Die konden alleen nog vaststellen dat het meisje overleden was. In de loop van de namiddag kon de politie haar moeder opsporen en oppakken, aan de oprit van de E314 in Herent. De vrouw werd meegenomen voor verhoor en gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste haar onder aanhoudingsbevel en stelde haar in verdenking voor moord.

“Mijn cliënte heeft bekend dat ze haar dochter heeft gedood”, zegt meester Jef Vermassen. “De dochter was zwaar ziek en zowel moeder als dochter was depressief.” De dochter streed al enkele jaren tegen kanker en bij haar was recentelijk opnieuw een hersentumor vastgesteld. De moeder was bovendien verwikkeld in een vechtscheiding en zou grotendeels alleen hebben ingestaan voor de zorg voor haar dochter. “Het was de bedoeling dat beiden samen uit het leven zouden stappen”, aldus meester Vermassen. “Maar de zelfmoordpoging van mijn cliënte mislukte.”

Dinsdag verschijnt de vrouw voor de Leuvense raadkamer. Meester Vermassen zal daar niet om haar vrijlating vragen, maar hoopt wel dat ze kan overgeplaatst worden naar een instelling waar ze de nodige psychiatrische zorgen krijgt.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

bron: Belga