Dader mesaanval Hamburg stond als islamist bekend

Dader mesaanval Hamburg stond als islamist bekend
Dader mesaanval Hamburg stond als islamist bekend

De man die in een supermarkt in Hamburg een omstander doodde met een keukenmes, zou bij de Duitse autoriteiten bekend gestaan als islamist. Dat schrijft der Tagesspiegel, op basis van anonieme bronnen bij de veiligheidsdiensten. De man die door omstanders werd overmeesterd en later door de politie opgepakt, zou een Palestijn zijn die in 1991 in Saoedi-Arabië geboren werd. Hij zou als vluchteling in Duitsland aangekomen zijn en een eenvoudige job gehad hebben. De krant citeert niemand, en verwijst enkel naar “bronnen bij de veiligheidsdiensten”. Diezelfde bronnen wijzen er de krant op dat de manier van handelen kan wijzen op een terroristische achtergrond, omdat IS er al langer toe oproept met messen of andere makkelijk beschikbare wapens ongelovigen aan te vallen.

Bij zijn aanval was hij “religieus” gekleed. “Ook nu het motief nog niet helemaal duidelijk is, moeten we blijkbaar uitgaan van een aanslag”, citeert de krant een anonieme veiligheidsexpert.

De politie gaf zelf in de loop van de avond aan dat er in alle richtingen onderzocht wordt. Het onderzoek is in handen van de moordafdeling. Een politiewoordvoerder kon de berichten niet bevestigen dat de man bij de aanval “Allahu akbar” geroepen had.

Bron: Belga