Bewolkt met kans op buien

Bewolkt met kans op buien

Vandaag begint met enkele buien in de kuststreek, elders is het nog droog met mooie opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe in het binnenland en er is ook kans op enkele buitjes, vooral in het noorden van het land. In de loop van de namiddag wordt het aan de kust opnieuw droog. De temperaturen stijgen tot 18 graden op de Hoge Venen, 20 graden aan de kust en tot 21 à 22 graden elders. In de kuststreek zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 60 kilometer per uur, meldt het KMI. ’s Avonds neemt de buienkans opnieuw af, maar het blijft meestal zwaarbewolkt met slechts af en toe een opklaring. In de loop van de nacht neemt het risico op buien opnieuw toe, vooral in het noordwesten van het land. De minima liggen tussen 13 en 18 graden bij een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.

Morgen sleept een storing over het noordwesten van het land met regen en buien, terwijl het in het zuiden van het land
grotendeels droog blijft met opklaringen. In de loop van de namiddag en de avond stijgt in de Ardennen de kans op enkele buien die lokaal onweerachtig kunnen zijn. We verwachten maxima tussen 20 graden in de Hoge Venen en 23 à 24 graden elders in het land.

Zondag trekt een storing van west naar oost door het land met buien die in de loop van de dag een onweerachtig karakter kunnen aannemen. In de de namiddag wordt het vanaf het westen droger met meer opklaringen, en maximumtemperaturen tussen 19 en 24 graden.

Het KMI waarschuwt nog voor CO-vergiftiging, en roept op zeer oplettend te zijn voor symptomen als hoofdpijn of braakneigingen.

bron: Belga