Wisselvallig en bewolkt einde van de week

Wisselvallig en bewolkt einde van de week

Deze namiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het zuidoosten en langs de kust is de kans op enkele buien het grootst. In de loop van de namiddag kunnen vanaf het westen enkele opklaringen voorkomen. Het KMI verwacht maxima van 17 à 18 graden in de Ardennen tot 20 of 21 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit westzuidwest, aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/uur. Vanavond verkleint geleidelijk de kans op buien en krijgen we een rustige nacht met wisselende bewolking. Boven zee blijft het onstabiel, waardoor het niet uitgesloten is dat enkele buien de kust zullen bereiken tijdens het tweede deel van de nacht. De minima liggen tussen 9 en 11 graden in de Ardennen en rond 14 à 16 graden in de rest van het land. De wind waait overwegend matig uit west tot zuidwest.

Morgen begint de dag nog met enkele opklaringen, maar al snel neemt de bewolking toe en wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of een bui. De temperaturen stijgen tot 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en tot 21 à 22 graden elders. Morgenavond neemt de buienkans opnieuw af, maar het blijft bewolkt met slecht af en toe een opklaring. In de loop van de nacht neemt het risico op buien terug toe, vooral in het noordwesten van het land.

Zaterdag sleept een zwakke regenzone over het noordwesten van het land terwijl het in het zuiden van het land grotendeels droog blijft met mogelijk enkele opklaringen. Ook zondag begint grijs met wat regen of enkele buien. Maandag en dinsdag wordt het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt, maar droog.

bron: Belga