Vakbonden gemeenschapsinstelling De Zande dreigen met acties na vertrek directeur

Vakbonden gemeenschapsinstelling De Zande dreigen met acties na vertrek directeur
Vakbonden gemeenschapsinstelling De Zande dreigen met acties na vertrek directeur

Het gemeenschappelijk vakbondsfront in de gemeenschapsinstelling De Zande, met campussen in het West-Vlaamse Ruiselede, Beernem en Wingene, zijn misnoegd na het vertrek van hun directeur. Zij eisen een onderhoud met Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en dreigen met acties. “Het personeel van gemeenschapsinstelling De Zande reageert geschokt op de beslissing dat hun directeur moet vertrekken na het annuleren van het recente examen van algemeen directeur binnen het Agentschap Jongerenwelzijn. De dienstdoende algemeen directeur was nochtans eerste laureaat van de twee onderdelen van de bevorderingsprocedure”, aldus het vakbondsfront.

Volgens de bonden leverde de directeur de voorbije jaren goed werk af en had het personeel het volle vertrouwen in de plaatselijke directie. “Het personeel van de gemeenschapsinstellingen, gesteund door de drie representatieve vakbonden, is ervan overtuigd dat goed functionerende maar kritische directieleden door het hoofdbestuur monddood gemaakt worden. Deze repressieve actie is meteen een signaal aan alle andere procesdirecteurs en het personeel in het algemeen, om voortaan gedwee het wispelturige beleid van Brussel te volgen”, oordelen de bonden streng.

De vakbonden vragen dat op de beslissing wordt teruggekomen. “Aangezien de administrateur-generaal van Jongerenwelzijn meegedeeld heeft dat hij bij zijn beslissing blijft, vragen we een dringend onderhoud met de bevoegde minister. Zo niet, zijn acties onvermijdelijk”, besluiten ze.

Bron: Belga