Nog zeker tot zondag bewolkt en regenachtig

Nog zeker tot zondag bewolkt en regenachtig
Nog zeker tot zondag bewolkt en regenachtig

We krijgen vandaag wisselend tot zwaarbewolkt weer. In de meeste streken blijft het droog, maar een plaatselijk buitje is niet uitgesloten. Het KMI verwacht ’s ochtends in het zuidoosten van het land nog wat lichte regen, na de middag mogelijk enkele buien. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in het centrum. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog met in de loop van de nacht tussen de wolkenvelden door soms brede opklaringen. Boven zee is het onstabiel en ontstaan er buien die eventueel de kust kunnen bereiken. De minima schommelen van 11 graden in de Hoge Venen tot 16 graden aan de kust.

Morgen is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met hier en daar wat regen of een bui. Het is iets te koel voor de tijd van het jaar met maxima van 17 tot 19 graden in de Ardennen en van 20 tot 22 graden elders. De zuidwestenwind waait matig, aan de kust en in het noordwesten soms vrij krachtig met rukwinden tot 55 km/uur.

Zaterdag krijgen we veel wolken met perioden van regen, al is het mogelijk minder nat in de Ardennen. En ook zondag wordt een zwaarbewolkte dag met soms regen of buien, en mogelijk een onweer.

Het KMI waarschuwt ook nog steeds voor CO-intoxicatie en vraagt om oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn en neiging tot braken.

Bron: Belga