Minister Gatz steekt speelpleinanimatoren hart onder de riem op hun speciale dag

Minister Gatz steekt speelpleinanimatoren hart onder de riem op hun speciale dag

Vlaams minister voor Jeugd, Brussel en Cultuur Sven Gatz (Open VLD) heeft vandaag, op de Dag van de Animator, een bezoek gebracht aan de Don Bosco speelpleinwerking “Raccoon” in Sint-Pieters-Woluwe. Daarmee wil de minister de 23.000 speelpleinanimatoren een hart onder de riem steken. De Dag van de Animator is voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) de uitgelezen kans om dankjewel te zeggen aan de vele animatoren voor hun dagelijkse werk en inzet. Bovendien zijn 70 procent van de animatoren vrijwilligers en worden zij vaak niet vergoed. Bij de Don Bosco speelpleinwerking zijn het zelfs allemaal vrijwilligers en leven de animatoren een week samen onder één dak.

“We vergeten vaak dat er heel veel jongeren zich vrijwillig inzetten met grote groepen kinderen die plezant, maar soms ook veeleisend zijn. Dat verdient een pluim”, zegt minister Gatz, die zelf ook een verleden heeft als leider in de jeugdbeweging. “Je leert er als jongeman of -vrouw met kinderen omgaan. Vaak is dat op creatief vlak, maar soms moet je ook eens ingrijpen. Dat is een goede leerschool, maar je krijgt natuurlijk ook veel terug, want de kinderen blijven fantastisch.”

De minister legde samen met de oudste kinderen vlot een zelfgebouwd hindernissenparcours af en maakte een bloemenarmband met de jongsten. Daarna overhandigden de minister en de kinderen samen hun zelfgemaakte tekening om de animatoren te bedanken op hun speciale dag.

bron: Belga