Europa League – Oostende debuteert Europees met 4-2 nederlaag in Marseille

Europa League - Oostende debuteert Europees met 4-2 nederlaag in Marseille

Het debuut van Oostende op het Europese schouwtoneel is donderdag in Marseille op een 4-2 nederlaag uitgedraaid. Bij de rust stond de Zuid-Franse topclub 2-1 voor in de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League. Valère Germain bracht de thuisploeg al in de 2e minuut op voorsprong, op assist van Florian Thauvin. In de 26e minuut mocht Sebastien Siani, na een fout van Thauvin, er vanop de penaltystip 1-1 van maken. Morgan Sanson legde in de 32e minuut de 2-1 ruststand vast. Silvio Proto redde eerst nog de poging van Germain, Sanson was in de rebound allert.
In de tweede helft kwam Knowledge Musona dicht bij de gelijkmaker. Steve Madanda duwde de bal over zijn doel. Met zijn tweede van de avond verdubbelde Germain (57e) de Franse voorsprong. Twaalf minuten voor tijd gaf Musona met een slimme verre lob de kustploeg weer hoop, maar acht minuten voor tijd maakte Germain zijn hattrick compleet. De van Monaco overgekomen spits speelde zich bij zijn debuut meteen in de gratie van zijn nieuwe fans.
Na een moeizame start speelde Oostende aardig mee. Het “weireldploegske” mocht Marseille dan ook met opgeheven hoofd verlaten en mag nog een week lang van een stunt dromen. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag aan de Belgische kust gespeeld.

.

bron: Belga